Google Android

Android er et Linuxbaseret styresystem til PDA‘er, mobiltelefoner og tavlecomputere. Det udvikles af Open Handset Alliance der ledes af Google. Android er det mest brugte mobile styresystem i verden i tredje kvartal 2014[2] og anvendes også til smarture og andre wearables.

Google opkøbte i 2005 selskabet Android Inc. som oprindeligt havde udviklet Android. Fra november 2007 blev Android en åben platform, og der blev samtidig dannet gruppen Open Handset Alliance, som består af 80 hardware-, software- og telekommunikationsfirmaer, der er gået sammen for at udvikle åbne standarder inden for f.eks. mobiltelefoner. Hele alliancen arbejder sammen for at forbedre og udvikle The Android Open Source Projekt (AOSP).

Android består af et mobil-operativsystem (OS) baseret på Linuxkernen med middleware og essentielle applikationer (apps). Selve udviklingen af Android består af et kæmpe netværk af udviklere, som udvikler apps til Android-enheder. På nuværende tidspunkt er der mere end 1,000,000 apps i Google Play, og antallet af apps er i kraftig vækst. Android blev i 2010 kåret som den bedst sælgende smartphone-platform i verden af Canalys[3][4], hvor HTC er det firma, der har solgt flest telefoner med Android.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *