CSS

Cascading Style Sheets (forkortet CSS) er et computersprog, der bruges til at beskrive, hvordan man ønsker indholdet af et HTML/XHTML/XML-dokument præsenteret, f.eks. i en browser.

I HTML kan man indlejre CSS-koden i et style-element eller have det i filer for sig (på samme måde som man kan med JavaScript) ved henvisning via et link-element. En af fordelene ved at placere typografibeskrivelsen i en fil for sig selv er, at formateringen kan genbruges i flere dokumenter (ved at flere dokumenter inkluderer link til samme fil med css). Hvis man ikke lægger det i en fil for sig vil man skulle gentage den samme kode på hver side hvor man ønsker samme effekt, hvilket normalt ikke er hensigtmæssigt.

Ved mere avanceret brug kan et CSS-dokument bruges til at styre en hel hjemmesides udseende og visuelle opbygning. Derved kan man holde indholdet af siden i HTML-koden og lade CSS-koden styre udseendet.

Ud over genbrug giver CSS-formatet mulighed for at kombinere formateringsoplysninger fra flere forskellige CSS-filer. Med denne teknik kan man eksempelvis have en CSS-fil med basal formatering, der bruges af alle HTML-dokumenter, man administrerer, og en anden, som bruges til eksempelvis “avanceret indhold”.

w3schools.com er et fantastisk sted at lære mere om CSS, hvorfor jeg vil henvise til deres portal.

Lær CSS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *