PC-byggerens håndbog: Alt du skal vide, når du bygger computeren selv

Hukommelse & Ydelse

(22) Installation af hukommelse

Skub blot RAM-blokken på plads.

 

Ram er en af de nemmeste dele at installere. Hukommelsesslot har enten et eller to spænder på de korte kanter. Sørg først for, at de er åbne. Find hakket på hukommelsesblokkens base, og lad det flugte med hakket på hukommelsesslottet. Skub blokken ned. Den bør klikke på plads – spænderne lukker automatisk.

Husk, at hukommelsesslots normalt ikke sidder i nummerorden på kortet; de er typisk farvekodede for at angive, hvilke slots der bruger hvilke kanaler. Hvis dual eller quadchannel-support skal virke ordentligt, skal hukommelsen installeres i de korrekte slots. Hvis du er usikker, bør du slå op i bundkortets manual. Den viser dig nøjagtigt, hvilke slots du skal bruge.

(23) M.2-installation

M.2-ssd’er skal installeres på bundkortet: Løsn den lille skrue, og skub drevet på plads.

Hvis du bruger konventionelle harddiske eller 2,5”-SATA-drev til lager, skal du installere dem i kabinettet og derefter trække et kabel fra dem til bundkortet. Det smartere M.2-ssd-format skal installeres direkte på bundkortet. Sørg for, at monteringsstiften er i den rigtige rækkefølge i forhold til ssd’ets længde, og fjern så den lillebitte stjerneskrue og placer M.2’et på drevslottet.

Tryk en lille smule for at holde det nede, og genanbring den lille skrue. Mange bundkort har en heatsink til et M.2-drev – den skal fjernes før installation og sættes tilbage på kortet, når ssd’et er kommet på plads. Glem ikke at fjerne den plastik, der dækker varmepladen, ellers vil du sandsynligvis kunne lugte noget brændt, når maskinen kommer i gang.

(24) GPU-installation

Ved installation af gpu’en fjerner man de to blankingplader på bundkortet, før man sætter kortet fast i dets slot.

Grafikkortet er ofte den største enhed, der skal anbringes på bundkortet, og man bør derfor være varsom, når man installerer det. Disse kort kan være tunge, og hvis man taber det på bundkortet, risikerer man at beskadige begge komponenter. Fjern først udvidelsesslot-dækslerne fra kabinettet, og sørg dernæst for, at clipsen på pci-e-slottet er lukket op.

Ligesom spænderne på ram-slots lukker det, så snart komponenten er rigtigt installeret. Anbring gpu’en, så den bageste I/O flugter med kabinettets bagside, og skub den forsigtigt ned, indtil du hører den klikke på plads.

Fastgør den straks til kabinettet med skruer. Dette princip kan man også følge ved andre dele, der bliver installeret i pci-e-slots, såsom lydkort og andre udvidelsesenheder. Hvis du bruger det øverste slot til din gpu, opnår du den bedste ydelse.

(25) Haltende hukommelse

Hvis en maskine ikke vil boote, hænger det ofte sammen med hukommelsen. Hvis man kan få adgang til BIOS, bør man kunne se, om hukommelsen er identificeret rigtigt. Hvis det ikke er tilfældet, eller hvis den slet ikke er identificeret, skal man prøve at fjerne og geninstallere ram’en.

Sørg for, at blokkene bliver installeret i de korrekte slots. Hvis de er det, men maskinen stadig ikke vil køre, kan du give de ekstra slots en chance. Som en sidste udvej kan du prøve at geninstallere grafikkortet og cpu’en.

One thought on “PC-byggerens håndbog: Alt du skal vide, når du bygger computeren selv

  1. My brother recommended Ӏ might like this blog. Ꮋe used to be totally right.
    Thiѕ publish actuaⅼly maɗe mү daʏ. Yօu cann’t imagine just hoԝ ѕo
    mᥙch timе I had spent for thіs info! Thank y᧐u!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *