Byg din egen PC

Skønhed til en overkommelig pris

Vi er meget imponerede over dette projekt. Ryzen 3 2200G’s integrerede grafik gjorde stort indtryk på os. Bevares, vi opnåede aldrig den ydelse, som man kan forvente af et grafikkort, men processorens Radeon Vega 8-grafik gjorde det muligt for os at køre nogle spil. Vores benchmarks ved 1080p ultra var ikke spilbare (og det overrasker ingen), men i vores præliminære test i Windows 10 fik vi Fortnite til at køre ved 1080p med medium-indstillinger og med et smukt gennemsnit på 60 fps.

Det lykkedes os endda at få en stabil framerate ud af Apex Legends, omend ved grafiske minimumsindstillinger i 720p. Endnu mere forbløffende er det, at vi scorede førstepladsen i tre ud af de fire matcher, vi spillede på denne maskine. Et lille forbehold: Så gode er vi normalt ikke.

Skønt vi gjorde vores bedste for at lammetæve hardwaren, kom cpu’en sjældent over 60 grader, selv under belastning. Det er imponerende taget i betragtning af, at den kun bliver kølet af en Wraith Stealth-køler. I benchmark-test slog 2200G vores Intel Core i3-8100 med integreret grafik i alle discipliner. Projektmaskinen har unægtelig hurtigere ram, men eftersom lavere hastigheder kun har ringe indflydelse på Intel-cpu’er, er det rimeligt at konkludere, at denne AMD-chip klarer sig vældig godt.

I øvrigt håndterer Crucials SATA-drev opgaven godt og leverede relativt høje boothastigheder. Med et lidt større budget til rådighed havde vi måske satset på et større ssd. 120 GB er ikke meget, og selv med Toshiba-harddisken taler vi om mindre end en terabyte lagerplads. Det er dog svært at argumentere imod prisen på BX500; man finder næppe en billigere ssd i øjeblikket, i hvert fald ikke fra en producent med Crucials solide omdømme.

Vi må anbefale B450M Steel Legend. Det er ikke for dyrt og leverer alt det, vi ønskede os. Der er rigeligt potentiale til opgradering takket være to PCIe-porte og M.2-drev. Udseendet er en smule absurd (digitale gråtone-camouflagekulører og multifarvet belysning – skal vi vække opsigt eller ej?), og RGB-effekterne slår ikke benene væk under nogen. Men kortet fungerer godt, passer perfekt i vores byggeri og har en BIOS, der er lettilgængelig. Vi konstaterede, at EVGA 450 BT stadig er den “gamle og pålidelige” billige psu, der leverer tilstrækkelig strøm uden for mange løse kabler – på trods af det ikkemodulære design.

Linux er som altid et drilagtigt væsen. Vi ville foretrække at holde os til Windows med en pc som denne, men i betragtning af, at den aktuelle version af Ubuntu ikke koster noget, er den fremragende. Kompatibilitet og brugervenlighed er blevet markant forbedret i de seneste få år.Internetbrowsing og grundlæggende arbejde er ligetil, og softwarecentret gør det nemt at komme i gang. Vi fik Steam op at køre, og det lykkedes os med succes at spille Clustertruck, Team Fortress 2 og Portal i 1080p ved maksimum-indstillinger. I det hele taget er det os en fornøjelse at meddele, at dette projekt var en triumf.

1: Ryzen 3 2200G kører Radeon
Vega 8-integreret grafik, der kan håndtere grundlæggende pc-arbejde, men den er også overraskende effektiv, når det gælder gaming i den lave ende.

2: Corsair SPEC-05’s inkluderede kabinetventilator er en fiks rød plastiksag med røde LED’er i hjørnerne. De skinner gennem den buede sprække i kabinettets front, men er ikke vanvittig imponerende, medmindre man opholder sig i et mørkt lokale.

3: Drevholderen har kapacitet til
fire drev (enten 2,5” eller 3,5”), men man skal fjerne hele holderen fra kabinettet for at få adgang til det nederste slot. Den plads bruger vi i stedet til kabelføring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *