Oversigt
- WordPress – rent teknisk
- WordPress – fordele og ulemper
- WordPress plugins
- WordPress temaer
- WordPress – hobby eller virksomhed
- WordPress webshop
- WordPress flere sprog
- WordPress SEO
- WordPress hosting
- WordPress caching
- WordPress opdateringer
- WordPress backup
- WordPress sikkerhed
13. WordPress sikkerhed
Der kan siges rigtig meget om WordPress sikkerhed og sikkerhed generelt på internettet. Der findes nemlig allerede mange gode vejledninger til hvordan man gør sin WordPress-hjemmeside mere sikker. Et godt eksempel er denne artikel fra Kinsta, der kommer omkring nogle af de vigtigste emner i forhold til at sikre sin hjemmeside – som du uden tvivl bør læse og implementere! Har du læst de tidligere afsnit i dette kursus, vil du allerede have en god forståelse for de bedste anbefalinger og råd i forbindelse med brug af WordPress. Men i langt de fleste tilfælde afhænger sikkerheden på ens hjemmeside af, hvordan selve hjemmesiden er installeret og sat op, hvor mange vejledninger i stedet har fokus sikring af standard WordPress-installationer. Men hvordan gør man så WordPress mere sikker? Det er hvad vi vil kigge nærmere på her.
De fleste webhoteller idag tilbyder muligheden for at installere WordPress vha. en 1-klik installation. Problemet med disse installationer er dog ofte, at de fleste benytter standard-opsætningen af WordPress hvilket vil sige, at næsten alle WordPress-installationer er installeret præcis ens! Dette gør det super nemt for hackere at angribe og i værste tilfælde ødelægge din hjemmeside. Her kan det klart anbefales at sætte sig lidt ind i opsætningen af en WordPress hjemmeside. Et godt eksempel er Roots “Bedrock”-projekt, som tilbyder en mere sikker og udviklerorienteret opsætning. Denne opsætning er dog for de flestes vedkommende mere avanceret end nødvendigt er, samt det er mere kompliceret at opsætte på delte webhoteller. I stedet bør man kigge på, hvordan man kan ændre WordPress mappestruktur og hvordan man forhindre adgang til disse.
WordPress har faktisk mulighed for at man kan ændre og flytte visse mapper rundt (både WordPress selv, wp-content, plugins, temaer og uploads) der i højere grad kan “skjule”, at din hjemmeside kører på WordPress. Benytter man dertil og plugins som f.eks. “WPS Hide Login” m.m., gør man med få ændringer det væsentlig sværere at få uautoriseret adgang til din hjemmeside. Går man op i sikkerhed på sin hjemmeside, bør dette overvejes i opsætningen af sin hjemmeside.