Oversigt
- WordPress – rent teknisk
- WordPress – fordele og ulemper
- WordPress plugins
- WordPress temaer
- WordPress – hobby eller virksomhed
- WordPress webshop
- WordPress flere sprog
- WordPress SEO
- WordPress hosting
- WordPress caching
- WordPress opdateringer
- WordPress backup
- WordPress sikkerhed
10. WordPress caching
Caching betyder forenklet at man, i tilfældet med WordPress, gemmer statiske versioner af alle (eller de mest besøgte) sider, for at serveren hurtigere “servere” indholdet for den besøgende. Normalt når en bruger besøger et site, skal der måske laves 50-100 kald til databasen, og udover at det tager tid, belaster det også serveren. Hvis man bruger caching så laves der en statisk kopi af de mest besøgte sider, f.eks. hver 10. minut, på den måde skal der ikke laves 50-100 kald til databasen hver eneste gang, men blot hentes nogle statiske filer – én gang!
To af de mest populære plugins til caching er henholdsvis “W3 Total cache” og “WP Super Cache“.
- W3 Total cache er det mere avancerede plugin, hvor der er flere indstillinger du som bruger aktivt skal tage stilling til. Derudover er “W3 Total cache” hovedsageligt anbefalet til VPS´er eller dedikerede servere, da der tilbydes caching metoder som man normalt ikke kan benytte hos en shared webhotel.
- “WP Super Cache” er i langt højere grad “plug-n-play”, og i de tests jeg har set performer det bedre end W3 på shared webhoteller. Med andre ord, ligger du på et “delt” webhotel (se tidligere afsnit), kan WP Super Cache klart anbefales såfremt du ønsker at bruge caching.
Ligger din side derimod på en VPS eller en dedikeret server så kan W3 Total Cache klart anbefales, da man kan bruge caching-metoden “APC caching”. Denne metode er oftest ikke tilgængelig på shared hosts, altså delte webhoteller, og der må man så vælge “Disk: Enhanced”. Men som sagt, ligger man på et delt webhotel, så performer WP super cache ofte bedre.