Hackingens begyndelse

INTRODUKTION

Året er 1982. Time magazine erstatter radikalt årets person med en computer og kalder det “Årets Maskine”. Internettet er stadig i sin spæde begyndelse, og World Wide Web er stadig 10 år væk. Mens den personlige computerrevolution lige er begyndt, er disse computere isolerede maskiner, der ikke har adgang til omverdenen. Interne computere, der er stationeret over hele kloden, er næsten udelukkende beliggende i universiteter og offentlige myndigheder. Disse maskiner kører software, der gør det muligt for kunderne at “ringe ind” via telnet, en netværksprotokol, der bruger TCP og FTP til at chatte, sende email, udveksle filer og naturligvis spille spil. Men i disse tidlige dage er sikkerheden ikke af stor bekymring, på grund af det begrænsede antal maskiner og deres placering.

Men efterhånden som netværket udvides, begynder nye brugere at udforske kringelkrogene i forsøget på at finde sårbarheder og smuthuller som kan udnyttes. Disse “hackere” er konstant på mærkerne og søger adgang til det ukendte.

Din opgave er at udforske verdenen i 1980’ernes internet ved at følge spor, gå i dybden og bringe lys til mørket.

KOM I GANG

VELKOMMEN TIL TELEHACK – KOMMANDOLINJEN LÆNGE LEVE!

Besøg telehack.com enten via din browser eller vha. terminal. Du vil her blive mødt med en grøn/sort kommandolinjeskærm, der byder dig velkommen til “TELEHACK” samt en liste over kommandoer. Prøv et par ved at skrive navnet på kommandoen og derefter “enter” på tastaturet. Hvis du skal stoppe et program brug ctrl-c. For at få vist listen over kommandoer skriv “?” efterfuldt af “enter”.

FÅ ADGANG

Skriv kommandoen “NEWUSER” (behøves ikke være med stort) og følg kommandoerne. Brug IKKE et brugernavn eller adgangskode, som du bruger til noget andet. Telehack er ved design ikke sikkert. Skriv dine oplysninger ned, så du ikke glemmer dem.

DU HAR FÅET MAIL

Så snart du er logget ind, får du beskeden “You have mail”. Dette er en velkomstmail fra udvikleren af Telehack.com som byder dig velkommen. Herfra kan du gøre hvad du har lyst til. Generelt, hvis du sidder fast, kan du skrive “?” eller “HELP” for at få en liste over ledige kommandoer.

DET ER PERSONLIGT

Du er ikke bare en anonym bot, du er en rigtig levende person, der har tanker og følelser. Lad alle vide, hvordan du føler dig ved at indstille din “STATUS“-besked. Hvad ved folk mere om dig? Brug “FINGER“-kommandoen (tee-hee-hee. Ja det er det, den hedder) og se, hvad systemet ved om dig (og alle andre).

KOM UD OG FÅ VENNER

Fra starten har internettet været brugt til at fremskynde kommunikation. Telehack er ingen undtagelse. “SEND” en anden bruger af Telehack en besked. Er du ikke sikker på, hvilke “USERS” er online? Jeg ved, at Telehack ved det, hvis du spørger høfligt.

Træt af at få dine kommandoer konstant afbrudt af meddelelser fra andre. Hvorfor ikke bare “TALK” til dem i stedet?

Ingen hjemme? Brug for at give dem en besked? Send dem en “MAIL“.

Det er dejligt at tale med folk, du allerede kender, men prøv også at snakke med andre på Telehack. De er normalt rigtig rare mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *